„Moj, tvoj, nas svet“ interkulturalni Strip-konkurs

Kako može da se unapredi interkulturno razumevanje? Kako možemo da podstaknemo mlade da se bave ovom temom, kako da doprinesu svojim idejama i iskustvima i pritom, kako da te iste ideje i iskustva izraze na njima blizak  način?

Ovo su bila ključna pitanja kojima smo se bavili na pocetku projekta. S toga smo, kako bi postakli mlade da razmišljaju na ovu temu, pokrenuli takmičenje u kom se bira najbolji interkulturalni strip. U saradnji sa Nemačkom školom Belgrad, školom stripa “Đorde Lobačev” u Studentskom kulturnom Centru Beograd,  školom Tehnoart  Beograd i Centrom  za integraciju mladih (CIM) organizovali smo radionicu u kojoj su mladi raznog uzrasta i obrazovnog nivoa imali priliku da prikažu svoju viziju sveta različitih kultura, običaja i tradicija.

Read More

Izbor za najbolji interkulturni strip

U cilju podsticanja razumevanja, poštovanja i tolerancije medu ljudima i razlicitim kulturama, Centar za kulturnu akciju „OKO NAS”  u saradnji sa Nemackom školom Beograd, školom stripa “Ðorde Lobacev”, školom  tehnoart Beograd i Centrom za integraciju mladih (CIM), organizovao je takmicenje za najbolji interkulturni strip pod nazivom „Moj, tvoj, naš svet”. Read More